- Anasayfa
- GÜZELLİK MERKEZİ
Paris Işıltısı adıyla anılan Nctf 135 ha göz çevresi dahil yüz boyun dekolte el sırtı gibi bölgelere yapılabilen bir mezoterapi ürünüdür. İçeriğindeki serbest hyaluronik asit, vitaminler aminoasitler, koenzimler ve mineraller gibi 59 farklı aktif bileşeni sayesinde ince çizgilerde açılma, yüzde nemlendirme ve elastikiyet artışı gibi faydalar sağlar Mat ve donuk görünümlü ciltlere parlaklık ışıltı verir ve daha sağlıklı bir cilt görünümü kazandırır. 15 gün arayla 3 seans takiben bir ay arayla 2 seans daha olacak şekilde toplam 5 seans uygulanması önerilir.
Çapraz bağ içermeyen hyaluronik asit, multivitamin, aminoasit ve mineral tuzlar gibi zengin içeriğe sahip bu ürün cildin ilerleyen yaşlarda sentezleyelemediği bileşenleri dışarıdan takviye eder. Sigara alkol kullanımı gibi sebeplerden dolayı ya da güneş ışınlarına yoğun maruziyetten ötürü ciltte oluşan erken hasarların giderilmesi ve önlenmesinde kullanılır. Cildin daha parlak ve daha canlı görünmesini sağlar. İnce kırışıklıkları açar, cilde nem sağlar Dolgu uygulamasından farklı olarak cildi doldurmayan yani çapraz bağ içermeyen hyaluronik asit içermektedir. 15-20 gün arayla 4 5 seans uygulanması önerilir.
Mezobotoks adıyla anılan mezohyal argibenone uygulaması botulinum toksin içermeyen, yüksek orandaki hyaluronik asit ve hekzapeptit içeriği sayesinde kas sinir arası iletimi zayıflatan bir peptit kombinasyonu içeren mezoterapi ürünüdür. Ayrıca içeriğindeki idebenone denilen antioksidan madde sayesinde göz altındaki hafif morluklarda aydınlanma ve parlama sağlar. Botoks ile girilemeyen göz altı, kaz ayağı, kaş üstü, alındaki ince çizgi ve kırışıklıklarda, sigara çizgilerinde ya da botoks uygulaması istemeyen hastalarda rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir. Dermal ince kasları inhibe ederek mimik hareketlerinde azalma yapmadan ince çizgilerde kırışıklıklarda azalma sağlar. İçeriğindeki peptitlerin antioksidan etkisi sayesinde güneş ışınları sigara makyaj hasarı ile oluşan reaksiyonlara karşı cildi yeniler kollajen ve elastini uyarır gençlik sağlar. 15-20 günde bir olacak şekilde 3 ya da 4 seans yapılması bir sene sonra hatırlatma seansı yapılması önerilir.
Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgu, bu alanlardaki madde kayıplarını yerine koymak amacıyla uygulanır. Genel olarak göz altı, orta yüz, elmacık kemik belirginleştirme, ağız alt köşelerindeki sarkmalar, burun-dudak arasındaki derinleşmiş çizgiler ve dudaklar için dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Etki süresi uygulama bölgesi ve kullanılan malzemenin özelliklerine göre 6-18 ay sürmektedir. Etkisi uygulamadan hemen sonra ortaya çıkar, ancak asıl etki 1 ay sonra görülür. Dolgu uygulaması enjekte edilen madde eridikten sonra bile uygulanan bölgede eskiye göre daha iyi görünüm sağlar.
Botulinum toksin denen bakteriyel bir toksinin kasların hareketini engelleme etkisinden faydalanılır. Tıpta pek çok kullanım alanı vardır. Estetik amaçlı kullanımda başlıca mimik kırışıklıklarının engellenmesi, kaş kaldırma, yüz inceltme ve aşırı terlemenin giderilmesidir. hekimimiz tarafından uygun görülen durumlarda her yaşta uygulanabilir.Mimik çizgilerinin oluşması engelleme ve oluşmuş çizgilerin azaltılmasını sağlar. Etkisi kalıcı değildir. Ortalama 3-5 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar. Kaş arasındaki çizgiler, kaz ayağı çizgileri, alın çizgileri en sık kullanıldığı bölgelerdir. Boyun kırışıklıkları, dudak köşesi sarkmaları, diş gıcırdatmanın azaltılması (masseter uygulaması), dudak çevresindeki sigara içme çizgilerinin azaltılması amaçlı da kullanılmaktadır. Uygulama ince bir iğne ile kas içine yapılır. Etkisi birkaç gün sonra başlar ve bir - iki hafta sonra tam olarak ortaya çıkar.
PRP kan pulcukları (platelet veya diğer adı ile trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen yöntemin kısaltılmış ismidir. Kan pulcukları vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan büyüme faktörlerini yapısında barındıran bileşenlerdir. Doku yenileme tedavisi de diyebileceğimiz bu uygulamada hastadan alınan bir miktar kan özel bir tüp içinde santrüfij işleminden geçilerek plazma elde edilir. İçerisinde Kan pulcukları ve beyaz kan hücreleri bulunduran bu plazma kişiye hangi amaçla uygulanacaksa buna uygun olarak yeniden enjekte edilir. Dermatolojik olarak cillteki kırışıkların giderilmesi, cilde esneklik ve canlılık kazandırma, kronik yara tedavisi, leke ve izlerin azalması, saç dökülmesi gibi durumlarda tek başına veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisi güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır.
PRP yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde cilt gençleştirme, yapılandırma ve canlandırma amaçlı kullanılır. Maske, dolgu, mikroiğneleme veya mezoterapi gibi yollarla kullanılabilmektedir. Kırışıklar ve çizgilerde hem doldurucu hem gençleştirici hem de onarıcı etki sağlar ortalama 3-4 uygulamadan oluşan kürler her 1-2 yılda bir tekrarladığında uzun etkili bir cilt gençleştirici etki sağlamış olur. Saç dökülmesi tedavisinde kullanımı dökülmenin tipine göre farklı prosedürlerde olabilmektedir. Genel olarak 2-3 hafta aralıklarla 4-6 uygulama yapılmakta ve sonrasında etkinin devamını sağlamak için ara uygulama ihtiyaçları olabilmektedir. Uygulanan madde, hastanın kendi kan hücreleri olduğu için alerji ve enfeksiyon riski yoktur. Ancak enjeksiyon veya mikroiğneleme ile uygulanırsa kızarıklık, hafif kanama bir kaç gün sürebilen morarmalar olabilir. Uygulanan lokal anestezik ürüne bağlı olarak alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Kişinin kendi kanı olduğu için herhangi bir hastalık bulaşma riski yoktur . Kan pulcuklarının sayısı az olması, hamilelik-emzirme dönemi, geçirilmiş veya devam eden kanser hastalığı, bazı otoimmun hastalıklar gibi durumları olanlarda uygulanmaz.
Mezoterapi farklı amaçlara yönelik hazırlanmış özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon yöntemidir. Klasik farmakolojik ilaçlar, vitamin, mineral, aminoasit, hyaluronik asit, antioksidan maddeler ve enzimlerden oluşabilen organik kokteyllerin derinin orta tabakasına (mezoderm) az miktarlarda enjekte etme yöntemidir. Kullanım amacına göre seçilen ilaç karışımları özel iğneler ve özel tekniklerle uygulanır.
Cildi yenilemek, nemlendirmek, sıkılaştırmak, ince kırışıklıkların tedavisi ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine kullanılabilmektedir. Göz çevresi morluklarına yönelik de özel uygulama yöntemleri mevcuttur. Kişiye ve problemin şiddetine göre farklı oranlarda iyileşmeler gözlenebilmektedir. Mezoterapi yöntemi cildin elastikiyetini sağlayan liflerin yenilenmesi, cilt altındaki dolaşımın düzenlenmesini sağlayarak etki eder.
Uygulama öncesi lokal anestezik kremlerden sıklıkla faydalanılır. Uygulama elle, çok ince iğne kullanılarak veya mezoterapi tabancası ile çok yüzeyel olarak yapılır. Uygulama sırasında hafif ağrı olabilir ve bölgede hafif kızarıklıklar veya 5-10 günde tamamen iyileşebilen küçük morluklar oluşabilmektedir. Seans sayısı planlanan tedaviye ve amaca göre değişmektedir. Tedaviden iyi sonuç alabilmek için seansların düzenli yapılması gerekmektedir.
Saç dökülmesinin pek çok sebebi vardır. Öncelikle dökülme tipi belirlenir, gerekli ise sebebe yönelik araştırmalar yapılır. Bunların sonrasında ihtiyaç varsa mezoterapiye karar verilir. Mezoterapi ile yok olmuş kıl kökü var edilemez. Mezoterapi ile amaç zayıf olan kıl köklerinin güçlenmesi ve aktif hale gelmesini sağmak, dökülmeyi veya kılların zayıflamasını engellemek, mevcut kılların kalitesini arttırmaktır. Erkek tipi dökülmelerde iyileşme sağlansa bile bunun devamını sağlamak için ara seanslar gerekmektedir. Yapılmazsa 3-6 ay sonra etkisi kaybolur. Uygulama başlangıçta 1-2 haftada bir, sonra daha uzun aralıklarla ihtiyaca göre yapılır. Bazı durumlarda PRP, dermaroller gibi uygulamalarla kombine edilebilmektedir
Deride kaybolmuş elastikiyet ve canlılığın yeniden sağlanması için kullanılan bir enjeksiyon çeşididir.
Hastanın günlük hayatında yüz bölgesinde sürekli oluşan kızarıklığın giderilmesi ve belirgin damarların görünümünü gidermek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Tedavi olacak damar belirlendikten sonra lazer ışığı enerjisi hedeflenen damar üzerine yoğunlaşır. Enerji daha sonra lazerden damara aktarılarak , damar tarafından emilen enerji damar tıkanmasını sağlayıp kılcal damarın görünümünü ortadan kaldırır.
En güncel teknolojilerden biri olan thulium fraksiyonel lazer uygulamasını yapan Türkiye’deki ilk kliniklerden biriyiz. 1927 mm dalga boyunda cildi aydınlatıcı özelliğe sahip olan ve BB lazer olarak da bilinen bir franksiyonel lazerdir. Üst deri–alt deri bileşkesine etki ederek derinin kendini tamir etmesini sağlar. Üst deriye etkisi minimal olduğu için yan etki riski diğer franksiyonel lazerlere göre daha azdır. Özellikle güneş lekeleri, kloasma, gebelik lekeleri üzerindeki etkisi çok belirgindir. Leke üzerine olan etkisi dışında geniş gözeneklerin küçültülmesi, sivilce izleri, yara izleri, anti-aging etki (ince kırışıklar, cilt sıkılaştırılması) amaçlı olarak da oldukça başarı ile kullanılmaktadır. Lekeler için kullanımda ilk seansta %50-60 etkinlik beklentisi vardır. 3 seansa kadar uygulama gerektirebilir. Uygulamalar 6-12 hafta ara ile sonbahar–kış aylarında yapılmaktadır. Uygulama öncesi lokal anestezik krem yeterli olmaktadır. 1-2 gün süren hafif kızarıklık-ödem olabilmektedir. Bir hafta 10 gün sonra cilt üzerindeki etkileri başlamakta ancak aylar içinde etkileri daha belirgin görülmektedir. Uygulama sonrası güneşten ve ışıktan çok iyi korunma gerekmektedir.
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan etkili ve güvenilir bir yoldur. Temel amaç, lazer ışınını doğru dozda kıl köküne ulaştırarak deriye hasar vermeden kılın yeniden üretimini engellemektir. En iyi etki koyu renk ve kalın kıllarda oluşurken, sarı-kızıl ve beyaz kıllara yeterince etki edememektedir. Ten rengi, kıl tipi, kılın bulunduğu bölge, eşlik eden hormonal hastalık varlığı, güneş maruziyeti olup olmadığı, cinsiyet gibi özelliklere bağlı olarak gereken seans sayısı, lazer cihazı seçimi, uygulama aralıkları değişmektedir. Güzellik merkezimizde kullanılan lazer uygulamaları:Alexandrite lazer, Nd: yag lazer, Diode buz lazer, IPL Buz lazer, iğneli lazer epilasyondur.
Cilt problemleri üzerinde tek uygulamada dahi etkisi bulunan, cildin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen, son dönem cilt bakım teknolojilerinin en trend uygulamalarından biridir. Klasik cilt bakımından farklı olarak cilde elle temas edilmeden vakumlu başlıklar ile siyah noktalar ve akneler temizlenir. Bu sayede gözenekler formunu kaybetmeden, cilt tahriş olmadan, acı hissedilmeden cilt temizlenmiş olur. Hydrafacial; ince çizgilerin yok olması, cildin elastikiyetini geri kazanması, cildin nemlendirilmesi, derin olmayan güneş lekerinin görünülürlüğünün azalması, siyah noktaların temizlenmesi, cildin canlanması, gözeneklerin sıkılaşması, cilt tonunun eşitlenmesi ve lifting etkisinin sağlanması gibi cilde birçok fayda sağlar.
- Temizleme sütü ile cilt temizliiği
- Granül peeling işlemi
- Vitamin, nem ve soyma özelliği olan solüsyon uygulamaları
- Vortex başlık ile solüsyonların emiliminin sağlanması
- Gözenek temizleme işlemi
- Scrubber başlık ile derideki kalıntılar ve ölü derilerin temizlenmesi işlemi
- Cilt tipine uygun krem uygulaması
- Ultrason başlığı ile cilt kan dolaşımının hızlandırılması işlemi
- Radyofrekans başlığı ile sıkılaştırıcı etki sağlanması işlemi
- Sprey başlık ile tonik uygulama işlemi
- Serinletici başlık ile şok işlemi
- Cilt tipine uygun led uygulaması işlemi
Hastanemizde uygulanan hydrafacial işleminin aşamaları:
Kirpik lifting kirpiğin daha uzun, hacimli ve kıvrık görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Kirpik diplerine uygulanan keratin bakımı olarak da bilinir. Özelliklede seyrek ve hacimsiz kirpiklere sahip olan kişiler tarafından tercih edilir. Hastanemizde kirpik lifting uygulamasında zararlı madde içeren ürünler kullanılmamaktadır. Hijyenik ortamda yapılması gereken bu işlem ,doğru malzemelerle uygulandığı için kirpiklerinizi dökmez ve zarar vermez. Kirpik liftling kalıcı bir uygulama değildir. Önerilen doğru kullanımla kalıcılık süresi uzatılabilir.
Ultrosonik ses dalgaları ve lazer ışınları ile yağların sulandırılarak vücuttan atılmasını sağlayan işlemdir. Kavitasyon işlemi ile bölgedeki yağların parçalanmasıyla su ile absorbe edilir. Hücre duvarını bozarak çıkan yağ lenf yoluyla vücuttan doğal yollar ile dışarı atılır. Hipertansiyonu olan kişilerin, yaşlıların, hamilelerin, kronik rahatsızlığı olanların, vücudunda platin olanların veya herhangi bir sağlık sorunu olanların doktoruna danışmadan yaptırmaması gereken bir işlemdir.
Cilt bütünlüğünü destekleyen , cilt görünümünü iyileştiren ve cilt sağlığı üzerine pozitif etkileri olan bir uygulamadır.
- Cilt analizi
- Temizleme sütü ile cildin arındırılması
- Peeling işlemi
- Buhar uygulaması
- Siyah noktaların temizlenmesi işlemi
- Cilt ihtiyacına göre serum/maske/led uygulaması
Cilt bakımı işlemimizin aşamaları:
Kalıcı makyaj boyası ile seyrek ve biçimsiz kaşların dolgun görünmesi için anestezik kremler yardımıyla, tek kullanımlık sterli iğnelerle birlikte deri altına uygulanan işlemdir. İşlem derinliğine ve kişinin cilt tipine göre kalıcılığı değişir. Kişinin cildi çok yağlıysa uzun süre kalıcı olmayabilir. Kalıcılık süresi kuru ciltlerde en uzundur.
1.Lazer epilasyon nedir? Nasıl uygulanır?
Lazer epilasyonu vücudun herhangi bir bölgesinde istenmeyen kıl ve tüylerin rahatsız edici görünümünün yanı sıra kalıcı çözüm elde edilebilmesi için kıl köklerinin lazer ışınları ile yok edilme işlemidir. Ten/kıl rengi ve yapısına göre kullanılacak lazer çeşitleri değişkenlik gösterir. Her kişiye aynı tip lazer kullanılması doğru değildir.
2.Alexandrite lazer nedir? Nasıl uygulanır?
Alexandrite lazer üzerinde çok güçlü bir soğutma sistemi bulunmaktadır. Uygulama esnasında basınçlı soğuk atışı yapılır, uygulanan cilt bölgesinde soğutma işlemi yaparak acı duymamanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra kıl kök hücrelerinizi yakarak çok iyi sonuç alınmasını sağlar.
3.Nd –YAG lazer nedir? Nasıl uygulanır?
Nd-YAG lazer epilasyon için oldukça güvenilirdir. Dalga boyu daha derin dokuya nüfus edebildiğinden kıl kökünün en uygun cilt yapısına sahip olan kişilerde en derin etkiyi sağlar ve de çok iyi sonuç alınabilir.
4.Diode Buz lazer nedir? Nasıl uygulanır?
Diode buz lazer cilt yapısı uygun kişilerde kullanılmalıdır. Bu kişiler genellikle ince ve açık renkli tüye sahip olmalıdır. Diode Buz lazer yüz bölgesi şakaklar arası oluşan ince tüylerde sıklıkla kullanılır.
5.İğneli epilasyon nedir ? Nasıl uygulanır?
İğneli epilasyon yapılacak bölgedeki kıl köklerinin sağlıklı bir şekilde incelip yok olabilmesi için kıl kökünün kalın olması gerekmektedir.
İğneli epilasyon işleminde kullanılan kıl kökünden daha ince uca sahip bir medikal alet yardımı ile kıl köküne güvenilir hale getirilmiş elektrik akımı verilir. Bu akım kıl köklerinin yanmasına sebep olur. Yanan kıl kökleri cımbız yardımı ile çekilerek kıl köklerinin tekrar çıkması tamamen önlenir.
6.Hastanemizde lazer epilasyon nasıl bir ortamda yapılıyor?
Lazer epilasyon işlemleri hastanemiz bünyesinde bulunan dermatoloji ve güzellik merkezi katımızda yapılmaktadır. Kişiye özel konforlu odalarımızın yanı sıra hijyen koşullarında gösterilen özen en üst düzeydedir. Her seans sonrası medikal dezenfektanlar ile hijyenik bir ortam sağlanmaktadır.
7.Lazer epilasyon yapan ekibimiz öncelikle nelere dikkat ederek işleme başlıyor?
Lazer epilasyonun ilk seansına başlanılmadan önce kişinin ten ve kıl yapısını göz önünde bulundurularak güzellik uzmanlarımız, uzman doktorumuz nezaretinde cihaz seçimi yapar. Her kişinin cilt ve kıl tipi farklı olduğu için kişinin ihtiyacı baz alınarak doğru doz atışları, seans aralıkları ve seans sayıları belirlenir. Daha sonrasında lazer epilasyon seanslarına başlanır.
8.Lazer epilasyonun yan etkisi var mıdır?
Lazer epilasyonun yan etkisi yok denilecek kadar azdır. Çok nadir görülmekle birlikte cilt hassasiyetine göre birkaç gün süren kızarıklıklar oluşabilir. Bu durum ciltten cilde değişkenlik gösterir, kalıcı bir yan etki oluşmamaktadır.
9.Lazer epilasyon işleminin yaş aralığı var mıdır?
Lazer epilasyon işlemi genellikle 18 yaşını doldurmamış kişilere önerilmemektedir.18 yaşını doldurmuş herkes kıl ve ten yapısına göre doğru cihazlara yönlendirilerek lazer epilasyon seansı yaptırabilir.
10.Lazer epilasyonu ten rengine göre değişkenlik gösterir mi?
Lazer epilasyonda ten rengine göre değişkenlik gösterir, her ten rengine aynı dozlar uygulanmaz, farklı dozlar ,farklı cihazlar kullanılır.
11.Lazer epilasyon senasına gelmeden önce yapılması gereken hazırlıklar nelerdir?
Lazer epilasyon seansına gelmeden önce kesinlikle güneş ışınlarına maruz kalınmamış olunmalıdır. Lazer epilasyon uygulanacak bölgeye kökten alma işlemi uygulanmamış olmalıdır. Kıl boyları ise kısa bir şekilde ayarlanıp seansa gelinmelidir.
12.Lazer epilasyon esnasında acı hissedilir mi?
Lazer epilasyon tamamen ağrısız bir işlem değildir. Kişinin ağrı eşiğine göre ağrı hissiyatı değişkenlik gösterir, genellikle hissedilen ağrı tolere edilebilir seviyededir. Ağrı hissi uyuşturucu kremler yardımı ile minimum seviyeye indirilebilir.
13.Lazer epilasyonunun bölgelere göre süresi nedir?
Lazer epilasyon seans süresi bölgeden bölgeye ve kıl köklerinin sıklığına göre değişkenlik gösterir bu sebeple net bir süre verilmemektedir.
14.Lazer epilasyon vucüttaki hücrelere zarar verir mi?
Lazer epilasyonu herhangi bir hücreye zarar vermez. Lazer epilasyonda kullanılan dalga boyu sadece kıl kökünü hedef alarak gönderilir ve bu işlem herhangi bir hücreye zarar veremez.
15.Lazer epilasyon yapılan bölgede cilt renginde bozukluklar olur mu?
Lazer epilasyonu yapılan bölgede cilt hassasiyetine göre hafif renk tonu değişimi olabilir. Bu çok sık karşılaşılan durum değildir.
16.Lazer epilasyondan sonra kullanılması gereken ilaç ya da krem var mıdır?
Lazer epilasyondan sonra herhangi bir ilaç kullanılması söz konusu değildir. Cilt yapısının hassasiyetine göre çeşitli nemlendirici özelliği olan kremler önerilebilir.
17.Cilt yapımın hassas olduğunu düşünüyorum seansa başlamadan önce doktorunuza cilt analizi yaptırabilir miyim?
Seans öncesi doktorumuzla görüşüp cilt yapınıza en uygun işlem hakkında görüştükten sonra seansa başlayabilirsiniz.
18.Lazer epilasyonu tüm yüz için uygun mu?
Evet uygundur, gerekli hassasiyeti içeren uygulamalar yapıldığı ve kıl yapısının uygun olduğu taktirde hiçbir problemle karşı karşıya kalınmamaktadır.
19.Emzirme dönemindeyim lazer epilasyon yaptırabilir miyim?
Emzirme döneminde lazer epilasyon uygun görülmemektedir. Annenin doğum sonrası dönem içerisinde hormonal yapısı sürekli değişkenlik gösterir. Kıl köklerinin yapısının eski haline gelebilmesi için belirli bir zaman beklenmesi gerekmektedir. Sağlıklı sonuç alınabilmesi açısından bebek 6. ayını doldurulduktan sonra seanslara başlanması doğru olacaktır.
20.Sivilce tedavisi görüyorum lazer epilasyon yaptırabilir miyim?
Sivilce tedavisinde kullanılan Roaccutane gibi izotretinoinin etken maddesi içeren ilaçlar cilt yapısını incelttiğinden dolayı ışığa karşı hassasiyet ortaya çıkmaktadır ve bu durumda kişiye lazer epilasyon önerilmemektedir. Kullandığınız ilaçlar ve tedavinizin seyri uzman doktorumuz tarafından değerlendirilmeden lazer seansı yaptırmamanız tavsiye olunur.
21.Sivilce tedavim bittikten ne kadar zaman sonra lazer epilasyona başlayabilirim?
Sivilce tedaviniz bittikten hemen sonra lazer epilasyon uygulaması uygun görülmemektedir. Eğer tedavi aşamasında cilt yapınızı inceltecek türde bir ilaç kullanımı yapıldıysa, dozu zamanla arttırılan bu tarz ilaçlar cilt yapısında oldukça büyük etki yaratmaktadır. Cilt yapısının normal hale gelebilmesi için ilaç kullanımı bittikten sonra 6 -7 ay süreye ihtiyaç vardır, sonrasında lazer epilasyona başlanabilir.
22.Kanser tedavisi görüyorum lazer epilasyon yaptırabilir miyim?
Tedavi süresinde alınan ilaçlar vücutta yaratacağı tepkilerin belirsiz olması nedeniyle kanser tedavisi gören kişinin lazer epilasyonu yaptırması uygun görülmemektedir.
23.Kanser tedavim bittikten ne kadar süre sonra lazer epilasyon yaptırabilirim?
Eğer kişi kanser tedavisini tamamlayıp ve ilaç kullanımını da bitirdiyse doktorunun onayı doğrultusunda lazer epilasyona başlanılabilir.
24.Lazer epilasyon yumurtalıklarıma zarar verir mi?
Lazer epilasyon için kullandığımız cihazlardan çıkan ışınların her hangi bir radyolojik ışına dönme durumu yoktur. Lazer ışınları sadece kıl köklerine gidebilecek güce sahiptirler. Kıl kökleri cildin mm derinliğinde oldukları için lazer ışınları herhangi bir iç organlara zarar vermemektedir.
25.Lazer epilasyon Regl düzensizliği yapar mı?
Lazer epilasyon regl düzensizliği yapmaz. Regl döneminde kişi duygusal ve yapısal anlamda hassasiyet göstebildiği için ağrı eşiği çok düşük olabilir. Bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterse de regl döneminde lazer epilasyon önerilmez.
26.Yaz aylarında lazer epilasyon yaptırabilir miyim?
Cilt zararlı güneş ışınlarından korunduğu sürece lazer epilasyon yaptırılmasında sakınca görülmemektedir. Cildin güneş ışınlarından yeterince korunamadığı durumlarda lazer epilasyon yaptırılırsa leke oluşumu görülebilir.
27.Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra güneşe çıkabilir miyim?
Lazer epilasyonu uygulamasından sonra zorunlu bir durum olmadığı sürece en az bir hafta kadar güneş ışınlarından kaçınılması gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulanan bölgeye yüksek koruma içeren güneş kremleri kullanılmalıdır.
28.Lazer epilasyon cildimi yakar mı?
Kullandığımız epilasyon aletinin ışınları kıl köklerini hedef alır ve melanin pigmenti tarafından emilmektedir. Bu işlem sırasında sadece kıl kökleri etkilenmektedir, ciltte yanığa sebebiyet vermez.
29.Lazer epilasyon hangi kıl türlerinde daha etkilidir?
Lazer epilasyon başarısında kıl köklerinin rengi ve tipi çok büyük rol almaktadır. Koyu kıl renkleri, açık kıl renklerine göre lazer epilasyona daha duyarlıdır. Lazer epilasyon başarısı açık tenli, koyu kıl kökü olan kişilerde daha yüksektir.
30.Hormon bozukluğundan kaynaklı tüylenmelerde lazer epilasyon ne kadar etkilidir?
Hormonel bozukluklardan oluşan tüylenmelerde, kıllar lazer epilasyona karşı daha dirençlidir. Bu yüzden hormonel problemler uygun tedavi ile giderildikten sonra lazer epilasyon işlemi gerçekleştirilmelidir. Hormonel yapı bozukluğu durumlarında, vücudun seansa vereceği tepki bilenemeyebilir.
31.Erkeklerde seans süresi ne kadardır?
Seans süresi kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Erkeklerin kıl kökleri kadınlara göre genellikle daha koyu renkte olduğu için daha etkili sonuç elde edilme şansı yüksektir.
32.Hastanenizde erkeklerde hangi bölgelere lazer epilasyon yapılabilir?
Erkeklerde lazer epilasyon yapılan bölgeler; göğüs, sırt, boyun, sakal üstü ve yanak bölgeleridir.
33.Tek seans da tüylerimden kurtulabilir miyim?
Günümüz teknolojisinde tek lazer epilasyon seansında tamamen tüylerden kurtulmak mümkün değildir. Lazer ışını tek atışta tüm kıl köklerini görememektedir. Seansın tekrarlanma zamanına kadar aktif olan kıl kökleri kendini gösterir ve tekrar seans yaptırmanız gerektiğini gözlemleyebilirsiniz.
34.Birinci seans yapıldıktan ne kadar zaman sonra ikinci seansa gelmeliyim?
Lazer epilasyon kişiye özel bir işlemdir. İşlem görecek kişinin kıl/ten analizi yapıldıktan sonra seans aralıkları belirlenir.
35.Lazer epilasyon kalıcı sonuç vermekte midir?
Lazer epilasyon kıl ve tüylerde oldukça kalıcı ve başarılı bir yöntemdir. Önerilen seans sürecini aksatmadan tamamlayan kişilerde başarı oranı oldukça yüksektir.
- PZT-CUM 09:00 - 17:00
- Cumartesi 09:00 - 13:00