Prof. Dr. İsa ÖZBEY

Üroloji

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak başladı. Kasım 1995’te üroloji uzmanı oldu. 17.03.1997 tarihine kadar aynı klinikte uzman doktor olarak çalıştı. Bu tarihten itibaren Yardımcı Doçent olarak çalışmaya devam etti. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda 3 ay süre ile “Ürodinami” konusunda ve 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Androloji Bilim Dalı’nda 6 ay “Erkek ve Kadın Cinsel işlev Bozuklukları ile Erkek İnfertilitesi” konularında eğitim gördü. KPDS yabancı dil sınavında 86 puan ile Erzurum ilinde birinci oldu. 17.03.2003 tarihinde Üroloji Doçenti oldu. 17.03.2008 tarihinde 5 yıllık doçentlik süresini tamamladı. 19.11. 2008 tarihinde Profesörlük kadrosuna atandı. 06.10.2009 tarihinde Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı’na bağlı Androloji Bilim Dalı Başkanlığı’na başkan olarak atandı. Üniversitelerarası Kurul (UAK)’ da Cerrahi Bilimler Doçentlik Sınavı Jüri Belirleme Alt Komisyonu üyeliği ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi olan The Eurasian Journal of Medicine dergisi editörlüğü yaptı. Öğretim üyeliği boyunca 5 adet tez yöneticiliği yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok toplantıya davetli konuşmacı olarak katıldı. Atatürk üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi’nin açılmasında aktif görev aldı ve halen tüp bebek merkezinde tek ürolog olarak çalışmaktadır. Turkish Journal of Urology dergisi, Ulusal Travma Dergisi, Turkish Journal of Medical Sciences dergisi, Yeni Üroloji Dergisi ve Journal of Endo-urology dergisinde hakemlik, Androloji Bülteni’nin Endokrinoloji Bölüm editörlüğü görevlerine devam etmektedir. 2013-2014 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Eğitim ve Öğretimden sorumlu Dekan Yardımcılığı görevini yaparken Tıp Fakültesi’nin müfredat değişikliğini yaptı. Halen Türk Üroloji Yeterlilik Kurulları (TÜYK) Sınav Komisyonu Üyeliği ve Hastane Ameliyathane Komitesi Üyeliği gibi görevleri devam etmektedir. SCI ve SCI-E kapsamında 50, Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan 100’ün üzerinde makalesi, 15 adet kitap bölümü bulunmakta ve makalelerine 1000’in üzerinde atıf yapılmış bulunmaktadır. Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite için yapılmakta olan değişim ve dönüşüm programının bilimsel kurulunda yer aldı. Türk Üroloji Derneği “Ödül Komisyonu Başkanlığı” görevi devam etmektedir. 15 Aralık 2020 tarihinde Türk Üroloji Derneği Başkanı oldu ve bu görevine halen devam etmektedir. Mikroskopik cerrahi konusunda (mikrocerrahi varikoselektomi, mikro-TESE, Epididimo-vazostomi vb.) konusunda deneyimli olup binlerce ameliyat yapmıştır. Konjenital penil kurvatür, Peyronie’s Hastalığı, Penil protez ve penil fraktür konusunda deneyimli olup, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda toplantıya davetli konuşmacı olarak katılmıştır. 2010 yılında ESSM tarafından Avrupa’nın penil fraktür konusundaki en iyi cerrahı olarak seçildi ve ESSM Today Dergisi’nde resimli olarak “Keys from Kolls’ adında derlemesi yayımlandı. İyi derecede İngilizce bilmektedir ve KPDS-İngilizce sınavından 86 puan alarak Erzurum ili birincisi olmuştur.

• Üroloji

Kars 1966
Mayıs 2021

• Tuzluca Lisesi